Rucola of raketsla maakt vaak deel uit van onze slaatjes en je moet hard zoeken naar iemand die nog nooit gehoord heeft van deze groene lekkernij. In deze blog kom je wat meer te weten over rucola.

Is rucola gezond?

Zonder enige twijfel. Rucola (of raketsla) zit namelijk boordevol met vitamine A en C. Zo draagt vitamine A bij tot het in standhouden van een normaal gezichtsvermogen. Ook is rucola een bron van ijzer, kalium en zelfs calcium.

Calcium is een echt wondermineraal. Zo bevordert het bijvoorbeeld de botvorming en de stevigheid van je beendergestel. Maar calcium is ook cruciaal voor de bloedstolling, de breinfuncties en de werking van het centrale zenuwstelsel.

En bovenal: calcium zorgt voor normale spierfuncties. Zo laat het de spiersamentrekking soepel verlopen en zorgt het voor een goede spiergroei.

Hoe smaakt rucola eigenlijk?

Veel mensen beschrijven de smaak van rucola als een beetje bitter en walnootachtig. Omwille van die specifieke, uitgesproken smaak kan je rucola het best gebruiken in combinatie met walnotenolie, tomaten, Parmezaanse kaas, pasta en vis.

Hoeveel calorieën bevat rucola?

Wees gerust, het is niet bepaald een caloriebom. Zo bevat een schaaltje van 35 gram amper 8 calorieën. Een kommetje rucola voor de televisie in plaats van chips, waarom niet?

Wat kan je doen met verkleurde blaadjes?

Lets of iemand weer tot leven wekken? Het is niet altijd onmogelijk. Ook al bewaar je rucola in een afgesloten potje of zakje in jouw koelkast, het is altijd mogelijk dat er toch enkele blaadjes verkleuren. Maar hey, geen nood.

Er is namelijk een manier om de verkleurde blaadjes weer lekker groen te krijgen. Zo kan je ze ‘oppeppen’ door ze een uur lang in een bakje water onder te dompelen.

Wat kan je buiten eten nog doen met rucola?

Goh, meenemen in de ruimte? Zoals André Kuipers, bijvoorbeeld. Deze astronaut plantte in 2004 samen met 70.000 Nederlandse scholieren rucolazaadjes. Waarom? Hij wou testen of rucola in de ruimte op dezelfde manier groeit als op aarde.

Hier groeit rucola namelijk van de zwaartekracht af en naar het licht toe. Nadat de rucolaplantjes echter een week in de ruimte waren, groeiden ze zonder licht en zwaartekracht kriskras door elkaar.

Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook rucola maakt dus deel uit van ons assortiment, dat je hier uitgebreid kan bekijken.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen