Met een paprika kun je in de keuken echt alle kanten op. Geen wonder dat deze vrucht tot de populairste vruchten bij de groenteboer behoort. En de diversiteit aan kleuren gaat ook gepaard met een diversiteit aan smaken. Van de zoete rode paprika tot de pittige groene paprika! Of van de frisse gele paprika tot de zoete bruine paprika. Beginnen jouw smaakpapillen ook al te tintelen? Om niets van deze lekkere vrucht te moeten weggooien, is het soms interessant om een deel van de paprika voor een later moment te bewaren. Maar hoe kan je best paprika bewaren en hoe lang blijft een paprika goed? Alle antwoorden op jouw bewaarvragen.

Hoe kan je paprika best bewaren?

Er gaan op het Internet allerhande bewaartips de ronde. Er bestaat echter geen eenduidig antwoord op hoe je een paprika best kunt bewaren aangezien het afhangt van wat er met de paprika is gebeurd.

Een onaangesneden paprika bewaar je best buiten de koelkast en dit op een plek die niet te warm, maar ook niet te koud is. Zo rond de 14 graden Celsius, uit de zon, voelt de paprika zich het beste. Op deze manier houdt hij het wel een weekje vol. Is je paprika daarenboven ook nog verpakt, dan mag je daar nog een paar dagen aan toevoegen. Eventueel kan je de paprika in krimpfolie bewaren.

Een aangesneden paprika blijft minder lang op de top van zijn kunnen. Idealiter eet je deze paprika nog dezelfde dag op. Wil je hem toch bewaren, doe dit dan in een afgesloten bakje in de koelkast. Op deze manier blijven de stukjes nog wel een dag of 3 goed.

Hoe paprika bewaren

Tot slot kan je er ook voor kiezen om de paprika in de vriezer te bewaren. Om de smaken te bewaren, is het in dit geval het best om de vrucht te blancheren. Nadien kan je de geblancheerde paprika tot wel een jaar in een afgesloten zakje in de vriezer bewaren. Ook gerechten waarin de paprika al 'gekookt' is, kan je verschillende maanden bewaren (3 tot 6 maanden).

Hoe lang blijft paprika goed?

We zetten graag nog even op een rijtje hoe lang een paprika in bepaalde situaties goed blijft:

1. Onaangesneden paprika:

mits bewaring in schaduwrijke koele (/- 14 C°) omgeving tot 1 week

2. Aangesneden paprika:

mist bewaring in bakje in de koelkast tot 3 dagen

3. Paprika in de vriezer:

mits blancheren tot 1 jaar

Deze termijnen gelden trouwens voor alle soorten, kleuren en vormen van paprika's. Van de klassieke rode paprika, die we ook weleens blokpaprika noemen, tot puntpaprika's en pepers.

Waar een paprika kopen

Voor het kopen van een paprika hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Vers van de pers en uit eigen tuin vind je nu de lekkerste paprika's bij Taste Up. In een paar klikken worden de lekkerste paprika's bij je thuis geleverd en kan je meteen aan de slag. Of je kunt ze met onze bovenstaande tips bewaren voor een later moment. Bij Taste Up vind je bovendien nog andere verse producten zoals pepers, eetbare bloemen en allerhande kruiden.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen