Herfstkruiden kunnen niet alleen de ideale smaakversterker zijn voor jouw gerechten, maar geven jouw lichaam en immuunsysteem een extra boost in de grille herfstmaanden. Lees er in deze blog meer over.

1. Gember

Heb je last van een keelpijn, nu de koude weer in het land is? Dan kan gember goed van pas komen. De stoffen in het wonderkruid schudden ons immuunsysteem wakker. Verder maken ze slijmen los en laten ze eventuele koorts snel weer dalen.

Gember kan jou zelfs helpen bij het overwinnen van de griep. Het best consumeer je gember in thee. Het enige wat je hoeft te doen, is de gember raspen en versnijden. Daarna laat je de stukken het best even trekken in heet water.

2. Kurkuma

Kurkuma, koenier of Indiase geelwortel: allemaal andere namen voor hetzelfde superfood. Op een grijze herfstdag geeft kurkuma meer kleur op je bord en in je leven. Zo wordt kurkuma gebruikt als vast bestanddeel van kerriepoeder.

De smaak van kurkuma kan je omschrijven als licht mild. Ideaal voor vis- en pastagerechten. Bovendien staat kurkuma ook wel bekend als een natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer. De krachtige antioxidanten van het kruid verhogen immers jouw weerstand in de killere herfstmaanden.

Let wel op dat je de wortel eerst vermaalt en laat meekoken. Zo niet, loop je het risico dat het kruid op jouw maag gaat liggen. Kortom: eet het nooit rauw.

3. Knoflook

Knoflook is nauw verwant aan uien, sjalotjes en prei. Vanwege de sterke geur en de heerlijke smaak kan je knoflook gebruiken in allerlei gerechten. Ook is het kruid rijk aan antioxidanten, waardoor jouw weerstand en immuniteit aangesterkt worden.

Door knoflook word je dus minder snel verkouden. Wie lijdt aan een te hoge cholesterol of problemen heeft met de bloedcirculatie, kan zelfs ook geholpen zijn met het kruid.

4. Kaneel

Kaneel is de ideale smaakversterker bij nagerechten of warme dranken. Al zeker wanneer je net een vetrijke maaltijd hebt verorberd, want het kruid verzacht de negatieve effecten van die vetten. Ook je bloedsuikerspiegel blijft stabiel dankzij kaneel.

Herfstkruiden kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook herfstkruiden maken deel uit van ons assortiment. Bekijk hier ons volledige assortiment kruiden.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen