Wij helpen je bij het kiezen van de bestegroothandel voor je verse kruiden, vertellen je waar je ze in bulk kunt kopen,waarom gedroogde kruiden zo populair zijn en hoe je van verse kruiden gedroogdekruiden kunt maken.

Kruiden zijn de koningen van de keuken omdat ze elke maaltijd kunnen transformeren in een culinair kunstwerk dankzij hun smaak, geur en kleur. Ze stimuleren je culinaire creativiteit en tillen je gerechten naar een hoger niveau. Dat verse kruiden lekker zijn, dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat gedroogde kruiden zo hun troeven hebben. Wij helpen je bij het kiezen van de beste groothandel voor je verse kruiden, vertellen je waar je ze in bulk kunt kopen en hoe je zelf van deze verse kruiden gedroogde kruiden kunt maken.

De veelzijdigheid van gedroogde kruiden

Gedroogde kruiden… het klinkt misschien niet zo sexy als vers van de pers, maar think again. Gedroogde kruiden hebben heel wat troeven en je zou maar gek zijn om er geen gebruik van te maken. Waarom? Wel, laten we eens starten met hun houdbaarheidsdatum. Ze zijn langer houdbaar dan verse kruiden, waardoor je ze altijd op voorraad kunt hebben. Altijd handig als je plots wat rozemarijn of tijm nodig hebt. Je hoeft niet hals over kop naar de winkel, maar je doet gewoon beroep op je voorraad gedroogde kruiden.

Ze zijn ook makkelijker te doseren en te bewaren, omdat je ze niet hoeft te wassen, snijden of invriezen. Via Taste Up laat je de verse kruiden leveren in de verpakking die jij wenst en nadien kan je ze dan drogen en bewaren zoals jij het wenst.

En vers of niet. Ze geven gigantisch veel smaak en aroma aan je gerechten, vooral als je ze goed combineert met andere ingrediënten. Gedroogde kruiden zijn ideaal voor soepen, stoofschotels, marinades, sauzen en dressings. Je kunt ze ook gebruiken om je eigen kruidenmixen te maken, zoals Italiaanse kruiden, Provençaalse kruiden of currypoeder. Ze zijn gewoon een must-have in elke keuken! Van sommige kruiden wordt zelfs gezegd dat ze lekkerder zijn gedroogd dan vers.

Waar op letten bij het kopen van verse kruiden in bulk bij een groothandel

Gedroogde kruiden zijn een geweldige manier om je gerechten meer smaak en kleur te geven. Maar waar moet je op letten bij het kopen van verse kruiden in een groothandel die je dan nadien naar gedroogde kruiden omtovert? Hier zijn een paar tips om je te helpen de beste keuze te maken.

 1. Let op de houdbaarheidsdatum. Kies je een groothandel voor je verse kruiden in bulk dan is de houdbaarheidsdatum belangrijk. Verse kruiden verliezen net zoals gedroogde na verloop van tijd hun aroma en potentie. Het is dus belangrijk om te controleren hoe lang ze nog goed zijn. Een goede vuistregel is om verse kruiden binnen een week à 2 weken na aankoop te gebruiken of te drogen. Bewaar ze dan wel in de koelkast. In de vriezer gaan verse kruiden een paar maanden mee.
 2. Kies voor biologische kruiden. Biologische kruiden zijn geteeld zonder het gebruik van pesticiden, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen. Dit betekent dat ze beter zijn voor je gezondheid en voor het milieu. Bovendien hebben biologische kruiden vaak een intensere smaak dan conventionele kruiden. Met Taste Up neem je een groothandel onder de arm die heel veel belang hecht aan dit principe. Niet voor niets dat elk van de werknemers niet alleen groene vingers maar ook een groen hart heeft.
 3. Bewaar ze op een koele, donkere en droge plek nadat je ze hebt aangekocht bij de groothandel. Verse kruiden zijn gevoelig voor licht, warmte en vocht. Deze factoren kunnen hun kwaliteit en houdbaarheid aantasten. Bewaar je verse kruiden daarom in een luchtdichte verpakking op een koele en donkere plek zoals de koelkast.

Hoe maak je van verse kruiden uit de groothandel gedroogde kruiden

Groothandel gedroogde kruiden

Het drogen van verse kruiden is een uitstekende manier om hun smaak te behouden en ze langer te bewaren. Hier zijn enkele methoden om van verse kruiden gedroogde kruiden te maken:

1. Luchtdrogen:

 • Bundel een kleine hoeveelheid van de kruidenstelen samen.
 • Plaats een papieren zak over de bundel om stof en vuil buiten te houden.
 • Hang de bundel ondersteboven op in een warme, droge ruimte met goede luchtcirculatie.
 • Laat de kruiden enkele weken drogen totdat ze volledig droog zijn. De duur kan variëren afhankelijk van de luchtvochtigheid en de dikte van de kruiden.

2. Oven drogen:

 • Verwijder de bladeren van de kruidenstelen.
 • Leg de bladeren op een bakplaat bedekt met bakpapier.
 • Zet de oven op de laagst mogelijke temperatuur, meestal rond de 40-50 graden Celsius.
 • Plaats de bakplaat in de oven en laat de kruiden enkele uren drogen. Houd de oven op een kier om vocht te laten ontsnappen.
 • Controleer regelmatig om te zien of de kruiden volledig droog zijn.

3. Magnetron drogen:

 • Plaats de kruidenbladeren tussen twee papieren handdoeken.
 • Plaats ze in de magnetron en verwarm op een lage stand gedurende 1-3 minuten, waarbij je tussendoor controleert op droogheid.
 • Laat de kruiden volledig afkoelen voordat je ze opslaat.

4. Droogzak:

 • Plaats de gewassen en gedroogde kruidenbladeren in een papieren zak.
 • Bind de bovenkant van de zak dicht met een touwtje.
 • Hang de zak op in een droge, geventileerde ruimte gedurende enkele weken.

Zorg ervoor dat de gedroogde kruiden volledig afgekoeld zijn voordat je ze opslaat in luchtdichte containers op een koele, donkere plaats. Gedroogde kruiden behouden hun smaak het beste als ze worden bewaard in glazen potten of containers. Wees voorzichtig bij het hanteren van gedroogde kruiden, omdat ze fragieler zijn dan verse kruiden en gemakkelijk kunnen verkruimelen.

Koop je verse kruiden in bulk bij Taste Up

Verse kruiden om te drogen zijn dus een must-have voor elke kok. Dankzij groothandel Taste Up kan je nu ook je verse kruiden in bulk kopen en dat in de verpakking die je zelf wenst. Bespreek nu de mogelijkheden met de mensen van Taste Up en krijg een voorstel op maat.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen