Zoek je de meest geschikte gourmet kruiden om je vlees op smaak te brengen? In deze blog hebben we het onder meer over de toepassingen en eigenschappen van tijm, peterselie, laurier en bieslook.

1. Tijm

Tijm is een kruid dat je zowel droog als vers kan gebruiken als smaakmaker op je vlees. In gedroogde vorm heeft tijm een intensievere smaak. Vers kan je dan weer gebruikmaken van de hele tak, die je kan laten meekoken. Op het einde van de kooktijd haal je de tak er simpelweg weer uit.

De smaak van tijm kan je omschrijven als scherp en een beetje bitter. Vooral bij lams- of varkensvlees biedt tijm een meerwaarde, maar ook aromatische groenten of aardappels kan je ermee kruiden. Ben je toevallig van plan tomatensaus te maken? Dan is dit veelzijdige kruid haast onmisbaar.

2. Peterselie

Peterselie is een van de vaakst gebruikte kruiden in de Vlaamse keuken. En niet zonder reden. Zo leent het kruid zich perfect als versiering van je gourmetschotel of ter afwerking van de vleeswaren. De smaak is verfijnd, fris en hartig.

Met peterselie zomaar als decoratie af te schilderen, doen we het kruid geen eer aan. Peterselie bevat namelijk veel gezonde bestanddelen. Zo zitten er onder meer provitamine A, vitamine C, ijzer en foliumzuur in.

3. Laurier

De donkergroene laurierblaadjes zijn ideaal om gerechten mee op smaak te brengen. Denk bijvoorbeeld maar aan de soep die je als voorgerecht kan bereiden bij de gourmet. Let er wel op: je eet de blaadjes best niet op, want ze zijn stug.

Wel kan je de laurierblaadjes laten meekoken. Hoe langer de blaadjes mee sudderen, hoe kruidiger je soep zal smaken. Vaak zijn enkele blaadjes al voldoende, dus wees er zeker zuinig mee.

4. Bieslook

Bieslook wordt vaak gebruikt als alternatief voor peterselie. Het is immers net als peterselie geschikt als een aromatische smaakmakervan je gerechten. Omdat de blaadjes steelvormig zijn, volstaat het de bieslookstengels in kleine ringetjes te snijden en op het vlees te strooien.

Ook een leuke tip: maak kruidenboter met bieslook die je kan smeren op stokbrood. Zo kan je de eerste honger van de feestvierders alvast stillen tot de gourmet begint.  

Gourmet kruiden kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Bekijk hier ons assortiment kruiden, waaronder tijm, peterselie, laurier en bieslook.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen