De bloemen van leeuwenbekjes zien er echt om op te eten uit, vind je niet? En gelukkig kan dat probleemloos, want ze zijn eetbaar. In deze blog gaan we dieper in op de culinaire mogelijkheden van leeuwenbekjes. Ook kan je ze bestellen bij Taste Up.

Wat zijn leeuwenbekjes precies?

Laat ons beginnen bij de oorsprong van de naam ‘leeuwenbekjes’. Als je een leeuwenbekje vastneemt en je knijpt er aan weerszijden zachtjes in, lijkt de bloem op een echte leeuwenbek. Wil je het zelfs eens proberen? Pas dan op voor je vingers.

Een leeuwenbek behoort tot de weegbreefamilie en komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Europa. Al meer dan 500 jaar worden leeuwenbekjes gekweekt in onze contreien. Daarom bestaan er de dag van vandaag zoveel verschillende rassen.

De kleuren kunnen dan ook hard verschillen van bloem tot bloem. De ene ziet donkerroze, terwijl de andere een gele kleur heeft. Wie leeuwenbekjes ooit al eens in het wild heeft gezien, weet dat ze een gezellige ontmoetingsplaats zijn voor bijen en vlinders.

Wat zijn de culinaire mogelijkheden van leeuwenbekjes?

Met leeuwenbekjes kan je niet alleen jouw gerechten meer kleur geven, maar ook meer smaak. Zo beschrijven mensen de smaak van leeuwenbekjes als frisknapperig en lichtbitter. Vaak zie je leeuwenbekjes ter garnering terug in salades of zelfs in roomkaas.

Ook kan je met leeuwenbekjes creatief aan de slag. Vries ze bijvoorbeeld in met ijsblokjes. Op een zomerse, warme dag kan je jouw cocktails zo nog meer kleur en uitstraling geven.

Leuk weetje

In 2008 hebben enkele Britse wetenschappers paarse tomaten ontwikkeld die extra bescherming bieden tegen kanker. Die tomaten kwamen tot stand met behulp van genetische modificatie. En jawel, ook werden er twee genen uit het leeuwenbekje gehaald.

Leeuwebekjes kopen? Bekijk gerust onze webshop!

Bij ons vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers en salades. Ook leeuwenbekjes maken dus deel uit van ons assortiment. Bekijk hier ons assortiment eetbare bloemen.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen