Wij onthullen de groene geheimen van demeest verkochte biologische kruiden, vertellen je waarom biologisch beter is ennemen je ook mee op een zoektocht naar de beste groothandel voor je biologischgeteelde kruiden.

Als je op zoek bent naar een groothandel voor biologische kruiden, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Biologische kruiden zijn niet alleen lekkerder en gezonder, maar ook beter voor het milieu en de boeren die ze verbouwen. Maar hoe weet je of een groothandel betrouwbaar is en goede kwaliteit levert? Wij onthullen de groene geheimen van de meest verkochte biologische kruiden, vertellen je waarom biologisch beter is en nemen je ook mee op een zoektocht naar de beste groothandel voor je biologisch geteelde kruiden.

Wat zijn biologische kruiden?

Voor we op zoek gaan naar de beste groothandel voor je biologische kruiden, richten we onze schijnwerpers op het woord ‘biologisch’. Het is in onze wereld van ecologie en duurzaamheid een populair woord dat we her en der zien opduiken. Maar wat betekent het nu eigenlijk en wanneer mag je van een biologisch product spreken? Biologische kruiden zijn kruiden die geteeld worden zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of genetische modificatie. Biologische kruiden hebben een natuurlijke smaak en geur, en bevatten meer voedingsstoffen en antioxidanten dan conventionele kruiden. Bovendien zijn biologische kruiden beter voor het milieu, de biodiversiteit en het dierenwelzijn.

Enkele van de meest verkochte kruiden

Onderstaande kruiden moet je zeker op het kruidenrek in je keuken hebben staan.

1. Basilicum

Basilicum is een van de meest gebruikte biologische kruiden in de Italiaanse keuken. Het heeft een frisse en aromatische smaak die goed past bij tomaten, kaas, pesto en pasta. Basilicum is ook rijk aan vitamine K, ijzer, calcium en antioxidanten. Je kunt basilicum vers of gedroogd gebruiken, maar let op dat je het niet te lang kookt, want dan verliest het zijn smaak en kleur.

2. Rozemarijn

Rozemarijn is een kruid met een houtachtige en kruidige smaak die goed combineert met vlees, aardappelen, groenten en brood. Rozemarijn is ook een natuurlijk conserveermiddel dat bacteriën en schimmels tegengaat. Bovendien heeft rozemarijn ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop, het geheugen en de spijsvertering.

3. Munt

Munt is een verfrissend en veelzijdig kruid dat gebruikt kan worden voor zowel zoete als hartige gerechten. Munt is vooral bekend als ingrediënt voor thee, cocktails, salades en sauzen. Munt heeft ook een kalmerend effect op de maag en kan helpen bij het verlichten van misselijkheid, indigestie en hoofdpijn.

4. Oregano

Oregano is een kruid met een pittige en aardse smaak die typisch is voor de Griekse en Mediterrane keuken. Oregano wordt vaak gebruikt voor pizza, pasta, salades, soepen en stoofschotels. Oregano is ook een bron van vitamine A, C, E, K, B6, foliumzuur, ijzer, magnesium en kalium. Daarnaast heeft oregano antimicrobiële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van infecties.

5. Peterselie

Peterselie is een kruid met een frisse en licht bittere smaak die gebruikt kan worden als garnering of als smaakmaker voor verschillende gerechten. Peterselie is vooral populair in de Franse en Midden-Oosterse keuken. Peterselie is ook een van de meest voedzame biologische kruiden die je kunt vinden. Het bevat vitamine A, C, K, foliumzuur, ijzer, calcium en vezels. Peterselie kan ook helpen bij het ontgiften van het lichaam, het versterken van het immuunsysteem en het voorkomen van nierstenen.

De beste groothandel voor biologische kruiden kiezen

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van een groothandel voor biologische kruiden.

  • Controleer of de groothandel een biologisch keurmerk heeft. Dit betekent dat de kruiden voldoen aan de strenge eisen voor biologische landbouw zoals geen gebruik van kunstmest, pesticiden of genetisch gemodificeerde organismen. Een bekend keurmerk in België is het Biogarantie-label.
  • Bekijk het assortiment en de prijs van de groothandel voor jouw biologische kruiden. Biologische kruiden zijn vaak duurder dan conventionele kruiden, maar dat betekent niet dat je te veel moet betalen. Kijk ook naar de variëteit en de beschikbaarheid van de kruiden die je zoekt. Sommige groothandels hebben een ruim aanbod van exotische of ayurvedische kruiden, terwijl andere zich meer richten op lokale of Europese kruiden.
  • Vraag naar de herkomst en de kwaliteit van de kruiden. Het is belangrijk om te weten waar de kruiden vandaan komen, hoe ze geteeld, geoogst, gedroogd en verpakt zijn. Zo kun je de versheid, de smaak en de werkzaamheid van de kruiden beoordelen. Vraag ook naar de houdbaarheid en de bewaarcondities van de kruiden.

Taste Up… de beste groothandel voor biologisch geteelde kruiden, eetbare bloemen, salades en pepers

Taste Up is een naam die bij vele mensen waarschijnlijk een belletje zal doen rinkelen als het op biologische teelt en kweek aankomt. Dit familiebedrijf draagt duurzaamheid, kwaliteit en versheid hoog in het vaandel. Ze denken graag mee als het over bijvoorbeeld de verpakking gaat, maar geven even goed tips over het gebruik en het bewaren. Contacteer Taste Up vrijblijvend voor verdere vragen of maak je bestelling eenvoudigweg online.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen