Welke bloemenkun je eigenlijk eten en hoe gebruik je ze in de keuken? In dit artikel gevenwe je een overzicht van onze favoriete eetbare bloemen en je krijgt er gratisen voor niets een paar lekkere recepten en ideetjes bij.

Bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar sommige zijn ook eetbaar en kunnen een heerlijke smaak en kleur toevoegen aan je gerechten. Bovendien zijn ze ook nog eens gezond, want ze zitten vol vitaminen en mineralen. Maar welke bloemen kun je eigenlijk eten en hoe gebruik je ze in de keuken? Hieronder geven we je een overzicht van onze favoriete eetbare bloemen en je krijgt er gratis en voor niets een paar lekkere recepten en ideetjes bij. Tot slot vertellen we je ook waar je de beste groothandel in eetbare bloemen vindt. Laat het smaken!

Welke bloemen kun je eten: onze top 4

1. De goudsbloem

Goudsbloem

De goudsbloem heeft felgele of oranje blaadjes die je gerechten meteen opfleuren. De bloemen worden ook vaak gebruikt om voedsel een gele kleur en extra smaak te geven, zoals rijst, soep, yoghurt, boter enzovoort. Er kan ook thee of zalf van worden gemaakt. De goudsbloem bloeit ongeveer van mei tot november en staat niet alleen mooi in de siertuin, maar is ook erg nuttig in je moestuin!

2. Het viooltje

Viooltjes

Viooltjes zijn misschien wel de bekendste eetbare bloemen. Ze zien er schattig uit en smaken heerlijk zoet. Je kunt ze rauw eten in salades of als decoratie van desserts. Je kunt ze ook kristalliseren met suiker voor een extra feestelijk effect. Viooltjes kun je het hele jaar door kweken in potten of bakken op je balkon of terras.

3. De anjer

Anjers

Anjers zijn niet alleen prachtig in een boeket, maar ook lekker om te eten. Ze hebben een kruidachtige smaak die goed past bij salades, soepen, sauzen en kaasgerechten. Bovendien komen ze in allerlei kleuren, zoals rood, geel, oranje, blauw, paars, roze enzovoort, waardoor ze ook ideaal zijn om gerechten mee te decoreren. Anjers bloeien van mei tot juni en staan liefst op een zonnig plekje in je tuin.

4. Leeuwebekjes in de spotlights

Leeuwebekjes

Om ons artikel over welke bloemen eetbaar zijn af te sluiten, zetten we nog graag 1 eetbare bloem in de schijnwerpers. De gelukkigen zijn deze keer de leeuwebekjes. Zonder meer een van de meest populaire eetbare bloemen die een lichtzoete en peperige smaak hebben. Leeuwebekjes zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook gezond. Ze bevatten vitamine C, antioxidanten en flavonoïden die goed zijn voor je immuunsysteem en je huid. Je kunt leeuwebekjes gebruiken in allerlei gerechten, zoals salades, soepen, sandwiches, desserts en drankjes. Om deze prachtige bloem op gepaste wijze in één woord samen te vatten; GRAUWWWW! Hier zijn nog een paar ideetjes om je als keukenprins of -prinses te inspireren:

1. Maak een frisse salade met gemengde sla, cherrytomaatjes, komkommer, feta en leeuwebekjes. Besprenkel met een dressing van olijfolie, citroensap, honing, mosterd en zout.

2. Voeg wat leeuwebekjes toe aan je favoriete soep voor een vleugje kleur en smaak. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken in tomatensoep, pompoensoep of kippensoep.

3. Beleg een sneetje brood met roomkaas, gerookte zalm en leeuwebekjes voor een heerlijke lunch of snack. Je kunt ook andere soorten kaas of vleeswaren gebruiken als je wilt.

4. Maak een zoet dessert met yoghurt, granola, vers fruit en leeuwebekjes. Je kunt ook slagroom, honing of jam toevoegen voor extra zoetheid.

5. Maak een verfrissend drankje met water, citroen, munt en leeuwebekjes. Laat het een paar uur in de koelkast trekken voor een optimale smaak. Je kunt ook bruisend water of limonade gebruiken als je van bubbels houdt.

Verse eetbare bloemen bij groothandel Taste Up

De vraag “welke bloemen kun je eten” is nu wel beantwoord. Nu je weet welke bloemen eetbaar zijn, is het tijd om het proefkonijn in jezelf boven te halen en in de keuken te experimenteren met verschillende combinaties en bloemen. Zo ontdek je zelf hoe lekker ze zijn! Waar je deze bloemen kunt kopen? Neem eens een kijkje bij Taste Up; zeg maar dé referentie als het op pepers, salades en eetbare bloemen aan komt. Je kunt ze er zelfs in bulk en met je eigen op maat gemaakte verpakking kopen. Neem vrijblijvend contact met hen op en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen