Wij vertellen je graag meer over de kunstvan het opmaken van je salade met behulp van enkele leuk en handige tips.Daarnaast vertellen we je ook meer over een groothandel waar je salades kuntkopen.

Een salade is een heerlijk en gezond gerecht, maar soms kan het er een beetje saai uitzien. Soms wil je iets extra's toevoegen om jouw salade nog mooier en smakelijker te maken. Maar hoe kan je een salade mooi decoreren, zodat het een feestje wordt voor je ogen en je smaakpapillen? Wij vertellen je graag meer over de kunst van het opmaken van je salade met behulp van enkele leuk en handige tips. Daarnaast vertellen we je ook meer over een groothandel waar je salades kunt kopen.

Je salade opmaken met eetbare bloemen

Eetbare bloemen als decoratie, echt iets dat je moet proberen. Ze geven niet alleen kleur en textuur aan je bord, maar ook een subtiele smaak en aroma. Eetbare bloemen zijn bloemen die veilig zijn om te eten, zonder giftige of bittere stoffen. Je kunt ze kopen bij een groothandel zoals Taste Up. Koop je bij Taste Up dan weet je ook dat je biologische bloemen krijgt, die niet bespoten zijn met pesticiden of andere chemicaliën. Voor je ze gebruikt, was je ze voorzichtig onder koud water en dep je ze droog met keukenpapier.

Om je salade te versieren met eetbare bloemen, kun je ze gewoon over je salade strooien als de rest van de ingrediënten al op het bord liggen of je kunt ze mengen met de andere ingrediënten. Je kunt ook de bloemblaadjes losmaken en ze als soort confetti gebruiken. Of je kunt de hele bloemen gebruiken als eetbare bordjes voor kleine hapjes. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek wat jij het lekkerst vindt. Kortom eetbare bloemen zijn een leuke en makkelijke manier om je salade te versieren en te verrijken. Ze voegen niet alleen smaak en geur toe, maar ook schoonheid en vrolijkheid.

Enkele andere tips om je salade op te maken

Hier zijn nog enkele tips om je salade op te fleuren met kleur, textuur en smaak.

Salade opmaken
  • Gebruik verschillende soorten sla. Je kunt kiezen voor een mix van groene, rode en paarse sla, zoals rucola, veldsla, radicchio, lollo rosso en frisée. Zo krijg je een mooie contrastrijke basis voor je salade.
  • Voeg kleurrijke groenten en fruit toe. Denk aan tomaten, komkommer, paprika, wortel, rode ui, mais, avocado, appel, peer, mandarijn, granaatappel, aardbei en framboos. Snijd ze in verschillende vormen en maten, zoals blokjes, plakjes, reepjes of partjes. Zo krijg je een salade vol met vitamines en antioxidanten.
  • Strooi er wat noten, zaden of pitten over. Je kunt kiezen voor walnoten, amandelen, pistachenoten, cashewnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten of sesamzaadjes. Rooster ze even in een droge koekenpan voor extra smaak en knapperigheid. Zo krijg je een salade met meer eiwitten en gezonde vetten.
  • Maak het af met een dressing en wat kruiden. Je kunt kiezen voor een klassieke vinaigrette, een romige yoghurtdressing, een pittige mosterddressing of een zoete honingdressing. Meng ze goed door je salade of serveer ze apart in een kommetje. Voeg ook wat verse of gedroogde kruiden toe, zoals basilicum, munt, peterselie, dille of oregano. Zo krijg je een salade met meer smaak en aroma.

Met deze tips kun je elke salade mooi decoreren en er een feestmaal van maken.

Koop je salades bij de Taste Up groothandel

Nu je met onze tips je salade op gepaste wijze kunt opmaken, is de volgende vraag misschien waar je verse salades kunt vinden. Taste Up is een groothandel die versheid en kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Naast salades vind je hier trouwens ook kruiden, pepers en eetbare bloemen die je meteen kunt gebruiken om je salades mee te decoreren. Heb je vragen of wil je graag een vrijblijvende offerte aarzel dan niet om de mensen van Taste Up te contacteren.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen