Ben jij ook zo’n fan van dat groene bladerige wonder dat we salades noemen? Die elegante krullende bladeren die elk gerecht dat tikkeltje extra meegeven. Wij nodigen je graag uit voor de balade van de salade… een verrassende wandeling doorheen de wereld van dit groene genot. We vertellen hoe je deze groenten kunt gebruiken om je gerechten mee op te fleuren en ook waar je op moet letten bij het online bestellen van je salades bij een groothandel. Want inderdaad, tegenwoordig kan je ook verse salades online bestellen. Vandaag geen limonade of marinade maar wel een duik in de wereld van de salade.

Waar op letten bij het online bestellen van salades?

Salades zijn een gezonde en lekkere optie voor een maaltijd of een snack, maar als je ze online bestelt, moet je op een paar dingen letten. Wij geven je graag enkele tips om online bij een groothandel salades te bestellen.

  • Kies voor een betrouwbare groothandel. Je wilt niet dat je salade te lang onderweg is of dat hij niet vers of hygiënisch is. Lees de reviews van andere klanten en kijk naar de bezorgtijd en de verpakking van de salade die je op je to-have-lijstje hebt staan. Taste Up is een van die bedrijven die onder het motto ‘vers van de pers’ hun salades aan de man en de vrouw brengt. Een groot deel van hun aanbod wordt op de eigen velden geteeld en wat niet zelf geteeld wordt, komt van andere telers die aan strikte eisen en regels moeten voldoen. Enkel zo kan de kwaliteit steeds gegarandeerd worden. Geen wonder dat ze ook over tal van hygiënische en versheidscertificaten beschikken.
  • Kies voor een groothandel gespecialiseerd in salades. Wij zijn nog steeds van het principe… hoe groter het aanbod hoe lager de kwaliteit. Kies je voor een groothandel die naast salades bijvoorbeeld ook nog vis, vlees, pasta’s en dergelijke aanbiedt dan weet je gewoon dat het moeilijk wordt om dit allemaal vers te kunnen aanbieden. Wij geven daarom persoonlijk de voorkeur aan groothandels waar je enkel salades of salades en andere vergelijkbare producten zoals pepers en eetbare bloemen kunt bestellen. Deze groothandels blijven in een bepaalde niche waardoor ze meer aandacht aan de kwaliteit en versheid kunnen besteden.
  • Tot slot, ga voor een salade die past bij je gerecht en die eventueel goed combineert met andere gerechten. Veel mensen denken dat salade gewoon salade is, maar je hebt tegenwoordig tientallen verschillende soorten met elk hun typische trekjes op gebied van smaak en looks. Mizuna, red chard, mesclun, postelein en veldsla… het zijn maar enkele van de vele soorten waaruit je vandaag de dag kunt kiezen. Kiezen is altijd een beetje verliezen, maar helemaal niet kiezen is wel de kans op een topgerechtje verliezen. Dus laat je volledig gaan en ‘sla’ je slag!

Enkele tips om je salades in de schijnwerpers te plaatsen

Salades zijn een heerlijke en gezonde manier om je gerechten op te fleuren. Je kunt salades gebruiken als bijgerecht, als hoofdgerecht of als snack. Hier zijn enkele tips om van salades de ster van je gerecht te maken en om ze op allerhande manieren te gebruiken zodat ze nog meer tot hun recht komen:

  • Waarom niet eens verschillende soorten sla in één gerecht gebruiken zoals een mix van ijsbergsla, rucola, spinazie of veldsla. Zo krijg je meer variatie in smaak, kleur en textuur.
  • Voeg fruit, noten, zaden, kaas, eieren, vlees of vis toe aan je salade voor extra eiwitten, vezels en smaak. Je kunt bijvoorbeeld een salade maken met kip, appel, walnoten en blauwe kaas. Of wat dacht je van een mediterrane salade met tomaat, komkommer, olijven, feta en een dressing van olijfolie, citroensap, oregano en knoflook. Yummie, begin jij ook al te watertanden!
  • Maak je eigen dressing met olijfolie, azijn, mosterd, honing, kruiden en specerijen. Zo kun je de smaak van je salade aanpassen aan je eigen voorkeur en smaak. Experimenteren is leren!
  • De mogelijkheden met salades zijn zo goed als oneindig. Geniet van je salade als een lichte en verfrissende maaltijd of als een tussendoortje om je energie op peil te houden. Salades zijn makkelijk te bereiden en mee te nemen, dus ideaal voor die drukke dagen en stressmomentjes waarop je even geen tijd hebt om een 5-gangenmenu uit je koksmuts te toveren.

Salades bestellen bij Taste Up

Het mag wel duidelijk zijn dat salades een geweldige manier zijn om je gerechten te verrijken met voedingsstoffen, smaak en kleur. Salades online bestellen doe je het beste bij Taste Up. Bij Taste Up geven ze prioriteit aan versheid en kwaliteit. Contacteer ze vrijblijvend voor een gratis offerte of voor de mogelijkheden van bulkbestellingen en op maat gemaakte verpakkingen voor je salades.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen