Wij geven jegraag een overzicht van de belangrijkste kruiden om in bulk te bewaren in dekeuken en vertellen je hoe je deze kunt bewaren en gebruiken. Als extraatjegeven we je ook ons goedbewaard geheim waar je deze kruiden in bulk kunt kopen.

Als je van verse kruiden houdt, weet je dat ze een heerlijke smaak en geur kunnen geven aan je gerechten. Maar wat zijn nu de belangrijkste kruiden en hoe kan je ze het beste bewaren zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Wij geven je graag een overzicht van de belangrijkste kruiden om in bulk te bewaren in de keuken en vertellen je hoe je deze kunt bewaren en gebruiken. Als extraatje geven we je ook ons goed bewaard geheim waar je de belangrijkste kruiden in bulk kunt kopen.

Wat zijn de belangrijkste kruiden om in je keuken te bewaren?

Laten we eens starten met de kruiden die je naar onze mening altijd bij de hand moet hebben om je favoriete gerechten kleur en geur te geven. Naar onze bescheiden mening de belangrijkste kruiden in je keuken.

1. Basilicum:

Basilicum

Dit groene kruid is een klassieker in de Italiaanse keuken en past goed bij tomaten, kaas, pesto en pizza. Basilicum heeft een zoet en fris aroma en kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Bewaar verse basilicum in een glas water op het aanrecht of vries het in ijsblokjes in. Gedroogde basilicum kun je in een luchtdicht potje op een donkere plek bewaren.

2. Oregano:

Oregano

Dit kruid is ook typisch voor de mediterrane keuken en wordt vaak gebruikt in pasta's, salades, soepen en stoofschotels. Oregano heeft een pittige en kruidige smaak die goed combineert met knoflook, tijm, rozemarijn en citroen. Oregano kun je het beste gedroogd gebruiken, omdat het dan meer smaak heeft dan vers. Bewaar het in een luchtdicht potje op een koele en droge plek. Zeker binnen de Mediterrane keuken een van de belangrijkste kruiden.

3. Peterselie:

Peterselie

Dit is een van de meest veelzijdige kruiden. Zeg maar het manusje-van-alles dat je in bijna elk gerecht kunt gebruiken. Peterselie heeft een frisse en licht bittere smaak die goed past bij vis, vlees, groenten, kaas en eieren. Peterselie kun je zowel vers als gedroogd gebruiken, maar vers heeft meer smaak en vitamine C. Bewaar verse peterselie in een vochtig keukenpapier in de koelkast of hak het fijn en vries het in. Gedroogde peterselie kun je in een luchtdicht potje op een donkere plek bewaren. Binnen elke keuken behoort peterselie tot de belangrijkste kruiden.

4. Tijm:

Tijm

Hmmm tijm… een aromatisch kruid met kleine blaadjes die een houtachtige en citroenachtige smaak hebben. Tijm is vooral populair in de Franse keuken en wordt gebruikt in bouillons, sauzen, marinades en vleesgerechten. Tijm kun je zowel vers als gedroogd gebruiken maar gedroogd heeft het meer smaak. Bewaar verse tijm in een vochtig keukenpapier in de koelkast of bind het samen tot een bosje en hang het te drogen op een luchtige plek. Gedroogde tijm kun je in een luchtdicht potje op een koele en droge plek bewaren.

5. Rozemarijn:

Rozemarijn

Als er één kruid niet mag ontbreken in het rijtje van belangrijkste kruiden in je keuken is het wel rozemarijn; Dit is een naaldvormig kruid met een sterke en harsachtige smaak die goed past bij lamsvlees, kip, aardappelen en brood. Rozemarijn is ook heerlijk om te verbranden als wierook of om te gebruiken als thee of olie. Rozemarijn kun je zowel vers als gedroogd gebruiken maar vers heeft het net dat tikkeltje meer aroma. Bewaar verse rozemarijn in een vochtig keukenpapier in de koelkast of bind het samen tot een bosje en hang het te drogen op een luchtige plek. Gedroogde rozemarijn kun je in een luchtdicht potje op een koele en droge plek bewaren.

Ideetjes om de belangrijkste kruiden in je keuken te gebruiken

Kruiden zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze bevatten veel vitaminen, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. Bovendien kunnen ze zout vervangen of verminderen in je gerechten, wat goed is voor je bloeddruk en nieren. Laat je inspireren door onze ideetjes om je gerechten met wat extra buskrui’d’t nog meer pit te geven.

1. Als garnering:

Strooi wat fijngehakte verse kruiden over je gerecht vlak voor het serveren. Zo geef je het een frisse en kleurrijke toets. Denk bijvoorbeeld aan peterselie over je aardappelpuree, munt over je fruitsalade of basilicum over je tomatensoep.

2. Als marinade:

Meng wat fijngehakte verse kruiden met olie, azijn, citroensap, honing, mosterd of yoghurt en marineer er je vlees, vis, tofu of groenten mee. Zo geef je het extra smaak en malsheid. What about rozemarijn met knoflook en citroen voor kip, dille met yoghurt en mosterd voor zalm of oregano met olijfolie en azijn voor courgette. Sounds yummieee…niet?

3. Als pesto:

Maal wat verse kruiden met noten, kaas, knoflook en olie tot een smeuïge pasta en gebruik het als saus, dip of spread. Zo maak je een heerlijke pesto van basilicum met pijnboompitten en parmezaan, maar ook van rucola met walnoten en pecorino of van koriander met cashewnoten en feta. The pesto is yet to come!

4. Als thee:

Trek wat verse kruiden in heet water en geniet van een aromatische thee. Zo maak je een kalmerende thee van kamille, een verfrissende thee van munt of een verwarmende thee van gember. Tea for two and two for tea!

Koop je kruiden in bulk bij Taste Up

We hebben hier maar enkele van de belangrijkste kruiden die je in bulk in de keuken moet hebben vernoemd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer kruiden die je kunt ontdekken en proberen. Experimenteer met verschillende combinaties en smaken en maak je gerechten nog lekkerder met deze wondertjes der natuur! Je kruiden in bulk kopen? Dat kan makkelijk bij Taste Up. Taste Up staat bekend om haar ecologische aanpak met oog voor kwaliteit en versheid. Je koopt er kruiden in bulk en kunt voor op maat gemaakte verpakkingen kiezen. Contacteer Taste Up vrijblijvend voor meer informatie.

Meer info nodig?

Wij werken uitsluitende met B2B, geen particulieren. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u spoedig. Tot binnenkort.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gerelateerde artikelen