Peterselie kopen

Peterselie bestellen

Bij Taste Up vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers, salades en eetbare bloemen. Ook peterselie maakt deel uit van ons assortiment en kan je vers, verwerkt en verpakt bestellen.

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces. We zijn bovendien IFS-gecertificeerd.

 

Achtergrond

Peterselie is een van de meest gebruikte kruiden in de Europese keuken. Het doet natuurlijk dienst als smaakversterker, maar ook als garnituur, schotelversiering en afwerking van gerechten. Er zijn drie soorten in gebruik: krulpeterselie, platte peterselie en wortelpeterselie.

 

Gerechten

Peterselie is erg populair in vinaigrettes, maar de versnipperde blaadjes passen eveneens perfect bij aardappelen, soezen, soepen en boters. Je kan de blaadjes zelfs frituren als afwerking op vleesgerechten of kaaskroketten. Hou er wel rekening mee dat de smaak van platte peterselie pittiger is dan die van krulpeterselie.

 

Gezondheidsvoordelen

  • Rijk aan calcium en vitaminen A en C
  • Werkt bloedzuiverend
  • Bestrijdt krampen
  • Vermindert nierproblemen
  • Verzacht menstruatiepijn

 

Bewaring

Het is mogelijk om peterselie te bewaren in een luchtdicht, afgesloten potje in de koelkast, maar het kan bijvoorbeeld ook in een glas water op kamertemperatuur.

Benieuwd wat we in huis hebben

Meer info nodig?