Rucola kopen

Rucola bestellen

Bij Taste Up vind je de meest verse en unieke kruiden, pepers, salades en eetbare bloemen. Ook rucola maakt deel uit van ons assortiment en kan je vers, verwerkt en verpakt bestellen. 

Naast onze eigen serres werken we ook samen met kwalitatieve partners in het buitenland. De verpakking en levering gebeurt door onszelf, waardoor we over de ganse lijn garant staan voor een optimaal verwerkingsproces. We zijn bovendien IFS-gecertificeerd.

 

Achtergrond

Rucola is een slasoort die tot de kruisbloemenfamilie behoort en die je in vele Vlaamse koelkasten terugvindt. Je herkent rucola aan de fijne, smalle en groene blaadjes met een getande rand. De naam betekent in het Italiaans ‘raket’. Ook bij ons wordt rucola weleens raketsla genoemd.

 

Gerechten

De smaak van de blaadjes kan je het best omschrijven als walnootachtig, pittig en een tikkeltje bitter. De sla is immens populair in de Toscaanse keuken. Raketsla smaakt overheerlijk in verschillende salades, pastagerechten, soepen en sauzen.

Enkele ideetjes:

  • Puree met fijngehakte raketsla
  • Slaatje van mozzarella met perzik en rucola
  • Pasta met feta, gegrilde groenten en raketsla
  • Croque-monsieur met zalm, spek, mozzarella en rucola

 

Gezondheidsvoordelen

Je krijgt per 100 gram raketsla maar liefst 90 procent van de dagelijkse aanbevolen dosis vitamine K binnen. Deze vitamine speelt een grote rol bij botvorming en de herstelling van neuronen in de hersenen. Daarom is raketsla een gekend geneeskruid tegen Alzheimer.

 

Bewaring

Net zoals andere sla bederft rucola tamelijk snel. Je doet er goed aan om de sla zo snel mogelijk na aankoop te verwerken in smakelijke gerechtjes.

 

Benieuwd wat we in huis hebben

Meer info nodig?